Minulé tri roky som použila ten istý základ - veniec zo slamy, "zabalené" do vetvičiek jedly. Na to som poukladala sviečky, stužky, malé ozdoby.
Tento rok som si vymyslela niečo nové.
Veniec upečiem z medovníkového cesta.
Najprv som musela nájsť ideálny recept. Mala som šťastie, už prý bol ten pravý.
Na jeden veniec ptrebujeme: 200 gramov preoseatej celozrnnej múky, 80 gramov práškového cukru, 1 lyžicu medu, pól čajovej lyžičky koreninovej zmesy, pól čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 30 gramov margarínu, 1 vajce.
So všetkého som pripravila mäkké cesto, dala som na asi polhodinku do chladničky. Potom som vyvalkala cesto na pomúčenej doske.
Pomocou dvoch tanierov (malý a velký) som vyrezala kruh.
S formyčkou som vykrajovala 8 hviezdičiek bez stredu.

S formyčkami som vykrajovala aj iné tvary: malé hviezdičky, anieliky, kométy, srdiečka...
Pečila som medovníčky v rúre pri teplote 180 °C asi 10 minút.
Pomocou bielkovej peny som nakreslila motívy, a nalepila jednotlivé medovníčky k vencu.
(bielková pena: 150-200 gramov práškového cukru preosejeme k 1 bielku, mixérom spolu miešame najmenej 10 minút)


Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára